Založ si blog

Kam sa stratila objektivita?

Nedávno ma veľmi zaujal článok na jednom nemenovanom portáli, v ktorom sa český politik Miloš Zeman vyjadril, že pri návšteve Róberta Fica v Českej republike mu slovenský premiér pri rozhovore povedal – „Ľudia vraj chcú peniaze a sociálne dávky, nie slobodu.“ Samozrejme toto vyjadrenie ma veľmi zaujalo, pretože vrhlo na premiéra Slovenskej republiky čierny tieň. Lenže nestačil ani deň a ukázalo sa, že všetko je úplne inak. Samotný Miloš Zeman sa vyjadril, že jeho výrok bol otočený presne o 180 stupňov. „Skôr ma to pobavilo ako rozhorčilo, pretože ja, ako viete, novinármi hlboko pohŕdam,“  – uviedol bývalý český premiér na adresu slovenských novinárov. A naozaj to pohŕdanie je možno aj na mieste.

 

Ako je totiž možné, aby slovenskí nezávislí novinári priniesli správu, ktorá nie je objektívne podložená. Správa, ktorá je doslova klamstvom. Najväčšou zaujímavosťou je aj to, že po jasnom usvedčení z prekrucovania výroku Miloša Zemana sa na tom istom nemenovanom portáli do tejto chvíle neobjavil žiadny článok, ktorý by priniesol pravdu. To len svedčí o tom, že pre nich pravda nie je dôležitá. Hlavné je tvrdo útočiť len a len na jednu stranu a za každú cenu očierňovať premiéra Slovenskej republiky. Takže kam sa podela objektivita? 

 

Úlohou novinárov je prinášať informácie pravdivo a nezaujato pre všetkých ľudí. To je hlavným posolstvom novinárov. Lenže je jasné, že niektorí slovenskí novinári na to zabudli a svoje svedomie zapredali do služieb opozície. Samozrejme vyjadrujem úctu tej skupine, ktorá pravdivo a nezaujato prináša informácie pre všetkých ľudí a tak plní svoje posolstvo. A tí, ktorí zabudli na to, čo je ich úlohou si nič iné ako pohŕdanie ani nezaslúžia.

A načo sú nám vlastne diaľnice?

28.04.2010

Keď som v pondelok cestoval z Bratislavy, v rádiách mi cestu znepríjemňovali dopravné obmedzenia kvôli výstavbe a v rádiu informácie o mladých ľuďoch protestujúcich proti PPP projektom pred Ministerstvom dopravy. Ale ako som prechádzal popri rozostavaných mostoch a nadjazdoch, pracujúcich strojoch, okolo ktorých sa pohybovali stovky robotníkov, mal som z tej výstavby parádny [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3638x
Priemerná čítanosť článkov: 1819x

Autor blogu

Kategórie

Archív

Odkazy